В допълнение към традиционната свързаност, новите модели мултимедия за кола са оборудвани с разнообразни технологични интерфейси. Сред тях заслужава да се отбележи USB, чрез който можете да свържете аудио и видео оборудване, както и да свържете системата с мобилни устройства и компютър. В допълнение, съвременната мултимедийна система за автомобили може да осигури безжични връзки с мобилни джаджи и носима електроника. Една от най-популярните опции в това отношение е свързването на Bluetooth модула за комуникация с телефона. С тази връзка водачът може да осъществява повиквания и да изпраща SMS чрез мултимедийната система, без да изважда мобилното устройство от джоба си. В допълнение, мултимедията ви позволява да персонализирате възпроизвеждането на звук от същия смартфон. 

Достъпът до интернет е отворен и за повечето модели от ново поколение. Цифрова  телевизия на централното табло на колата може да изглежда неуместна, но тази функция няма да е излишна. Производителите обикновено комплектуват такива устройства със специални антени с магнитни държачи и широка гама от опции. Всъщност по отношение на контрола цифровата телевизия за автомобили може да бъде сравнена с пълноценни приемници и тунери. Същите настройки с поддръжка на съраунд звук, автоматично търсене, EQ и др. В допълнение, мултимедийната система, в зависимост от модификацията, може активно да работи с локални мрежи за предаване. За това се използва системата LCN, която подобрява ефективността на приемане на сигнала и качеството на излъчването.

 

Какво друго да имате предвид при избора на мултимедия за кола? 

Преди да закупите мултимедийно устройство за кола, трябва да определите списъка със задачи, които системата ще трябва да изпълнява. По-специално, трябва да вземете решение за източниците на съдържание и устройствата, които ще трябва да бъдат свързани към оборудването. Трябва също да прецените необходимостта от GPS сензор, радиоприемник, Bluetooth модул и цифрова телевизия. Това, разбира се, са полезни опции, но с такова оборудване мултимедийната система струва няколко пъти повече от стандартния модел, предназначен изключително за възпроизвеждане на звук. Ако имате затруднения с избора на мултимедия за кола заповядайте в онлайн магазин БгАуто и ще намерите най-точните съвети и най-правилното за вас устройство.