Много собственици на автомобили използват мултимедия за кола вместо стандартно радио. Такова мултимедийно оборудване е един от важните допълнителни елементи, които определено ще бъдат полезни в съвременна технологично усъвършенствана и напълно функционална кола.

Днес най-популярните сред собствениците на автомобили са устройства с вградена навигационна система. В допълнение, такива системи позволяват наблюдение на всички свързани камери в купето и извън него.

Например, използвайки вграденото в колата главно устройство, водачът може да следи сензорите за налягане в гумите или системата за паркиране, да следи нивата на масло и гориво, да контролира осветлението и видеокамерите.

Мултимедия за кола - най-новите технологии

Съвременните мултимедийни системи за автомобили имат много различни функции: възпроизвеждане на аудиозаписи и видео, радио, ТВ тунер.

Такива системи имат Bluetooth системи, голям сензорен екран с прилична разделителна способност и могат да работят с флаш устройства, свързани чрез USB порт.

Вградените мултимедийни системи и приемници имат огромно количество памет, а поради тяхната гъвкавост и наличието на високоскоростен достъп до Интернет, можете да задоволите желанията на пътниците и себе си.

Заслужава да се отбележи, че съвременните приемници сега работят постоянно, въпреки наличието на система за старт-стоп в някои автомобили, която заглушава двигателя на кръстовищата.

Такива автоматични устройства са много популярни напоследък, затова за техните собственици повечето сервизни технически центрове предлагат услуги за инсталиране и конфигуриране на главни устройства, консултации и препоръки за закупуване – такива ще намерите и на онлайн магазин БгАуто.

Много от тези мултимедийни устройства са съвместими с телефони с Android и iPhone. Това им дава нови функции за персонализиране и споделяне на звук с други потребители.

Избор на най-добрата мултимедия

Когато купувате мултимедийно устройство за кола, трябва да вземете предвид следните препоръки:

- устройството трябва да има всички функции, които отговарят на вашите изисквания;

- да е надеждно и лесно за работа;

- да отговаря на марката на вашия автомобил (подходящо по размер и дизайн).

Някои модели устройства са предназначени за определена марка автомобил (Ford, Kia, Hyundai, Toyota). Но можете да закупите и универсална мултимедия, което може да се монтира на всяка кола с помощта на специална адаптeрна рамка, която скрива празнината.