Изберете модел с поддръжка за смартфон

Сега дори най евтините модели мултимедии могат да бъдат синхронизирани със смартфон. Например, повечето модели ви позволяват да свържете смартфон с Android към USB порта. Много модели могат да работят и с iPhone - те поддържат директен контрол на възпроизвеждането, когато са свързани към USB и, подобно на смартфоните с Android, се зареждат, когато са свързани. Препоръчваме ви да обърнете внимание на вградения Bluetooth модул - с него получавате не само възпроизвеждане на музика от вашия смартфон чрез аудио система, но и изключително удобен режим „свободни ръце“. Разбира се, за да получите най-доброто качество на звука без загуби в безжичното предаване, е по-добре да изберете мултимедийно устройств с Wi-Fi. Въпреки че за ежедневно слушане Bluetooth трябва да е достатъчен.

Експертите прогнозират голямо бъдеще за технологиите Android Auto и Apple CarPlay. Те работят така: свързвате смартфона си с мултимедийното устройство и той се превръща в прозорец в него. Директно от екрана на радиото можете да стартирате някои приложения, инсталирани на смартфона - навигация, различни музикални услуги - и да ги контролирате. Основната характеристика на технологиите Android Auto и CarPlay е възможността за гласов контрол.

Някои съвременни модели ви позволяват буквално да интегрирате вашия смартфон в аудио система. Това ви позволява да управлявате всички функции на главното устройство от големия екран на вашия смартфон, да използвате навигационни програми, инсталирани на вашия смартфон, онлайн музикални услуги и други.

Изяснете опциите за аудио настройка на вашата мултимедия за кола

Ако имате специални изисквания за качество на звука, тогава, разбира се, е по-добре веднага да разгледате моделите на мултимедийни устройства с поддръжка на съвременни формати. Например популярният FLAC формат без загуби не само запазва оригиналното качество на звука, но също така ви позволява да запазвате музика с качество, което надвишава качеството на традиционния компактдиск. Например, FLAC файловете са формати с висока разделителна способност и се наричат аудио с висока резолюция.

В онлайн магазин БгАуто ще намерите широка гама продукти мултимедия за кола на ниски цени, но с високо качество. Оборудвайте колата си с точно това, от което имате нужда.