Размерът. Най-често мултимедиите за кола и мястото за тях в колата се предлагат в стандартни размери, но в някои случаи трябва да закупите специални адаптерни рамки, за да монтирате устройството в нестандартна дупка.

Тип: аудио или мултимедия. Ако ще слушате само музика, по-добре е да изберете обикновен звук. Мултимедията е подходяща за тези, които обичат новите технологии. Освен това такива системи са по-удобни за работа благодарение на сензорния си екран.

Възможност за синхронизиране със смартфон. Различните модели имат различен брой възможности. Някои модели са синхронизирани, така че просто да ви позволят да пускате музика от вашия смартфон, докато други напълно интегрират смартфона в аудио системата и предоставят повече възможности. И двата варианта са добри.

Настройки на звука. Любителите на висококачествен звук трябва да обърнат внимание на модели с разширени настройки на звука: увеличен брой ленти на еквалайзера, честотни филтри и други. Тези, които слушат музика по-рядко, едва ли ще се нуждаят от тези настройки.

Инсталирането на мултимедия за кола е може би най-лесният начин да направите шофирането на всяка кола по-приятно. Благодарение на нея можете, без да се разсейвате от пътя, да разберете последните новини по радиото или да слушате музика, за да не се отегчите по време на дълго пътуване и да създадете правилното настроение в кабината.

Сега обаче функциите на мултимедиите за кола им позволяват не само да забавляват водача, но и да му помагат по време на шофиране: извеждат изображението от камерата за обратно виждане, работят като навигация или включват разговори с високоговорител. Но първо нека да разберем какво могат да направят съвременните мултимедии за автомобили и на какви функционални характеристики трябва да обърнете внимание, за да не сбъркате при избора на модел за вашия автомобил. Цялата необходима информация за това ще намерите на онлайн магазин БгАуто, където любезни и отзивчиви експерти ще ви съдейства с избора на подходящата за вас мултимедия за кола.