Броят на функциите на съвременната мултимедия за кола може да шокира обикновения клиент. Обикновено в такива ситуации прозвучава изненадан въпрос - „и всичко това може да се направи от това устройство?

Нестандартните мултимедийни устройства се различават по производители и модели, които могат да имат редица различия във функциите, но определено мултимедийно устройство от средния клас може да бъде описано по следния начин:

-Голям 7-8-инчов сензорен екран, на който е удобно да гледате видеоклипове и да навигирате в папките и файловете с библиотеки с музика, филми и снимки.

- Аудио и видео се поддържат в повечето популярни формати. Чете  USB стикове, SD карти и смартфони.

- Големият дисплей ви позволява удобно да използвате интернет - от търсене на адрес до четене на новини и работа с поща.

- Слот за SIM карта (или USB модем) ви позволява да използвате аудио системата като телефон - за обаждане, четене и изпращане на съобщения.

-Bluetooth и вграденият микрофон ви позволяват да говорите сигурно по телефона в режим „свободни ръце“, както и да прехвърляте музика от телефона си в аудио системата на автомобила.

- GPS поддържа няколко навигационни програми едновременно, които могат да бъдат лицензирани или хакнати. А интернет връзката ви позволява да изтегляте информация за задръствания.

- Операционната система на модерната мултимедия за кола включва много приложения - от бележник до калкулатор, а ако операционната система е Android, тогава всякакви приложения от Play Market могат да бъдат инсталирани в мултимедийната система - от социалните мрежи до игрите.

 - Външният видео вход ви позволява да свържете сензори за паркиране и камера за паркиране, и аудио и видео изходи - за извеждане на звука към усилвателя, а изображението към допълнителен монитор в тавана или облегалката за глава.

 - Можете да гледате телевизия с вградения (или външен) аналогов и / или цифров телевизионен тунер (необходима е допълнителна телевизионна антена).