Звуковата част на съвременната мултимедия за кола обикновено се състои от аудио система, която вече е инсталирана в колата, но има няколко нюанса. Ето някои от аудио компонентите, които са типични за автомобилното аудио:

Устройство за глава

Това е сърцето на аудио системата, която контролира всичко. Може би сте чували много по -често термина „автомобилно радио“, но компонентът, инсталиран в арматурното табло на колата ви, от който контролирате звука, всъщност е главното устройство.

Говорители

 Добрите високоговорители са много важна част, но имайте предвид, че високоговорителите са почти еднакви в мултимедийна система и в нормална аудио система.

Усилвател

 Всяка автомобилна мултимедийна система, подобно на конвенционалната аудио система, се нуждае от усилвател на звук. Повечето главни устройства имат вграден усилвател, но устройствата от висок клас изискват един или повече външни усилватели.

Звуков процесор

Този компонент може да се намери в аудио системите от най-висок клас и наистина е задължителен, ако искате качествен звук.

Кросоувър

Това е друг отличителен компонент на първокласните аудио системи, който може да бъде полезен за подобряване на качеството на звука.

Слушалки

Повечето аудио системи за автомобили са проектирани за звук от високоговорители, но мултимедийната система има възможност за свързване на слушалки. Наистина полезна функционалност, особено ако имате деца.

Слушалките вече могат да бъдат свързани към обикновеното радио за кола, но все пак те са по -свързани с мултимедийната система на автомобила. За да свържете слушалки с кабел, имате нужда от жак в гнездото на главното устройство, видео плейъра и други устройства; безжичните слушалки са свързани чрез IR или RF порт.

Повечето от тези аудио компоненти са много подобни на подобни компоненти в традиционната аудио система, с малки изключения, като наличието на главно устройство. Ако конвенционалната аудио система е подходяща за завършване на мултимедийна система, тогава видео системата изисква специално главно устройство.

В БгАуто сме готови да ви предложим чудесни модели мултимедия за кола, които да отговарят на всички ваши изисквания и предпочитания.