Автомобилните радиостанции в наши дни се превърнаха в мултимедийни системи - усъвършенствани устройства, които могат да предоставят на собственика на колата всяка възможна забавна и поддържаща функция на пътя: от музика, видео и навигация, до подкани защо двигателят е спрял и помощ при паркиране. Какви са предимствата на съвременните модели мултимедия за кола и какво е добре да знаем за техните характеристики?

Поради липсата на необходими и удобни функции за всички, съчетани с висока цена, заместването на оригиналната музика с неоригинално мултимедийно устройство винаги е било популярно, особено след като това е доста лесно да се направи , тъй като радиомагнитофоните имаха стандартни размери - така наречения 1DIN ("тесен") формат и 2DIN ("Квадрат"). Едно устройство беше лесно премахнато и поставено друго - бяха необходими само адаптери за конектори и дори тогава не винаги.

С течение на времето обаче подобна подмяна стана значително по-трудна. Досега неусложненият вид на „муцуните“ на обикновените радиомагнетофони се е променил - вместо прости правоъгълни силуети от 1 и 2 DIN формати се появяват сложни дизайнерски силуети, вписани в общия стил на предния панел на автомобила. И днес в повечето автомобили панелът на аудиосистемата е елемент от цялостния интериорен дизайн, а не самостоятелно устройство, както беше в ерата на правоъгълните магнетофони. 

Трябва ли изобщо да промените нещо? В края на краищата днес почти всички стандартни модели мултимедия за кола имат интересен дизайн, придобили са удобни и големи сензорни екрани, научили са се да четат флаш памети, да поддържат Apple плейъри и смартфони, да получават поточно аудио чрез Bluetooth, да работят като свободни ръце и да водят по маршрута чрез използване на GPS. Оказва се, обаче, че имате нужда от ново устройство – посетете онлайн магазин БгАуто и ние с радост ще ви съдействаме. Най-доброто от мултимедийните устройства за автомобили само на един клик разстояние. Намерете това, от което имате нужда бързо, лесно и удобно.