Днес автомобилите се превръщат в нещо повече от средство за транспорт - те вече се считат за втори апартамент, уютни гнезда, елементи за партита и помощници за пикник. Накратко, днес дори музиката в салона е престанала да бъде ежедневие. Съвременният собственик на автомобил иска да има пълна плънка по въпроса за съвременната мултимедия за кола. Нека поговорим за мултимедийното съдържание на интериора на автомобила.

Тъй като колата се използва за шофиране, работа, почивка и игра, отношението към нейните аудиовизуални компоненти се промени драстично. Основното тук беше, както обикновено, качество и фактът, че потребителят се нуждае от огромна функционалност. Автомобил, оборудван със страхотна акустика и многофункционално мултимедийно устройство с голям дисплей, сега се счита за норма.

Днес, докато шофирате на паркинга, можете да гледате филм, да разберете последните новини, да посетите електронна си поща и дори да слушате музика - това обикновено са се превърнали в обичайни занимания в колата за хората по цял свят. Тъй като шофьорът прекарва по-голямата част от личния си живот в колата, колата трябва не само да го води от точка А до точка Б, но и да помага и забавлява.

Модерната мултимедия за кола е многокомпонентен комплекс с най-широка функционалност. Например, възможността за свързване на различни устройства към системата е широко оценена, защото не се нуждаете от компютър или лаптоп, за да четете информация от друг носител. Bluetooth технологията позволява безжична връзка.

Какво може да бъде свързано към мултимедийната система на автомобила? Много - от смартфон или навигация до всякакви сензори. Камерата за обратно виждане и всичко останало, което се възпроизвежда на звуковата карта, може да се покаже на дисплея на мултимедийното устройство. Също така в мултимедийния комплекс, както казаха, има DVD плейър, телевизор и радио, а свързването на таблетен компютър ви позволява едновременно да презаредите устройството и да получите достъп до интернет? 

Пътниците на задната седалка също могат да получат увлекателно пътуване - за тях могат да бъдат инсталирани отделни монитори, които могат да бъдат закупени в онлайн магазин БгАуто. Пътниците отзад ще могат не само да прекарат забавно времето по време на пътуването, но и да научат много интересна информация.