Осъзнавайки перспективите на пазара на автомобилна електроника, съвременните производители на мултимедийни системи се стремят да използват всички най-нови технологии при създаването на нови модели. Доскоро присъствието на навигационна система в магнитофон се възприемаше като нещо странно и изключително. За сегашния пазар такава функционалност е основна и конкуренцията постепенно се пренасочва към областта на безжичните комуникации. В допълнение, мултимедийната система за автомобили от ново поколение има подобрени възможности за възпроизвеждане на аудио и видео. И не говорим за възможността за свързване към широк спектър от устройства и медии, които могат да действат като източници на съдържание. 


Обща информация за модерната мултимедия за кола 

Въпреки развитието на функционалното съдържание и техническото запълване, параметрите на дизайна на такива устройства остават същите. В това отношение създателите се стремят да направят оборудването възможно най-просто, компактно и надеждно. Обикновено това е малък блок, който е вграден в специална ниша, разположена на предния панел на колата. 

Разбира се, не може да се отрече, че мултимедийната система на автомобила влияе върху естетическите ценности на интериора в кабината, поради което дизайнерските характеристики на устройството са от особено значение. Наличието на сензорен дисплей също се превърна в задължителен компонент в съвременните мултимедийни устройства. Именно чрез него се контролират функциите на устройството - от смяна на песни до задаване на маршрут в навигацията. Изискванията към автомобилната електроника са особено тежки от гледна точка на ергономията, така че дизайнът и методът на управление трябва да бъдат избрани с подробно проучване на най-малките детайли.


Акустични възможности 

През последните години аудиосистемите започнаха да се развиват в многофункционално оборудване. Но първоначалната задача на такива системи, както и преди, е да възпроизвеждат звук. И в тази посока производителите развиват своите продукти не по-малко активно. В най-добрите съвременни версии системата за мултимедия разполага с високоговорители в цял комплекс, който е оборудван с всички възможности на аудио плейър, а също така е способен да работи с широка гама от оборудване на трети страни. Такива модели по правило имат звуков процесор, така че могат да бъдат свързани и към субуфер. 

Има и много опции с вградени високоговорители, но във всеки случай такива устройства ще ви позволят да персонализирате звуковата картина за всеки вкус в широк диапазон от параметри. По отношение на свързаността, те включват преди всичко стандартни линейни изходи. Ако имате нужда от мултимедийна система за гледане на видео, тогава няма да е излишно да обърнете внимание на HDMI конектора, който се счита за най-добрия канал за възпроизвеждане на звук и филми.

Ако имате затруднения при избора на мултимедийно устройство за вашия автомобил свържете се с нас в онлайн магазин БгАуто и ние ще ви помогнем да направите информиран избор на най-подходящото устройство за вашия автомобил.