Решението за закупуване на модерна мултимедия за кола най-често се взема от шофьори, в чиито автомобили по време на закупуването им е била инсталирана скромна CD / DVD аудио система или остарял чейнджър. Може би собственикът на колата няма да може да реализира на 100% всички възможности на новото устройство, но основните функции със сигурност ще работят.

Основният проблем с въвеждането на модерна мултимедийна система в автомобил от предишни години на производство е, че последният може да няма подготовка за тази система. Затова закрепването и окабеляването на блока ще трябва да бъдат приложени независимо. По -добре е да поверите такава работа на професионалисти. В онлайн магазин БгАуто освен богато разнообразие от мултимедийни системи ще намерите и нужното съдействие за техния монтаж и експлоатация.

Собственикът на сравнително нова кола може да реши да замени стандартната мултимедийна система поради факта, че тя значително изостава от нивото на съвременните технологии.

Между другото, това несъответствие с изискванията на времето може безопасно да бъде установено дори на етапа на закупуване на автомобила. Тъй като поради трудностите при обработката на проектната документация, автомобили с остарели мултимедийни системи  слизат от поточната линия година след година. Какво може да замени такава система?

Собствениците на съвременни превозни средства, които планират да актуализират своята мултимедия за кола, трябва да търсят решение в линията за оборудване на своята марка автомобили.

Повечето автомобилни концерни са избрали да разработят свои собствени мултимедийни системи. Този подход е типичен за електронните разработчици от цялата гама от модели на Mercedes, Audi, Citroen, BMW, Lexus, Ford и други марки.

Много е трудно да инсталирате и правилно да свържете в един блок цялата функционалност на автомобила, включително гласов контрол, навигация, климатичен контрол, мултимедиен център, камери и паркиращ радар, в мултимедийно устройство от друг производител.

Дори най-модерната универсална система, предназначена за други модели, може да не работи стабилно със стандартното оборудване на конкретен автомобил. В този случай професионален майстор с пряк опит в тази област трябва да помогне за намирането на правилното решение.