Какви функции има съвременната навигация за кола. Нека да видим. Навигацията работи като:

- намира маршрут от точка "А" до точка "В";

- търсене на необходимия адрес;

- анализ на потенциален маршрут, намиране на пряк път;

- ранно идентифициране на пътни препятствия (ремонт на пътища, пътнотранспортни произшествия и др.);

- предупреждение за постове на КАТ;

- статистика на изминатото разстояние;

- определяне на скоростта на колата.


КАКВО Е ПО-ДОБРО: СМАРТФОН ИЛИ НАВИГАЦИЯ

Повечето собственици на автомобили, които нямат стандартна навигационна система, използват своя смартфон като заместител. Обикновено смартфоните са оборудвани със стандартно приложение, което не само действа като навигация, но и запазва хронология на движенията. Но различните модели навигация за кола имат стандартно приложение на картите и много широк спектър от допълнителни функционалности. Затова са много по-добри от използването на смартфон за целта.

Ако се чудите точно кой модел навигация е подходящ за вашия автомобил – в онлайн магазин БгАуто ще намерите точно това, от което се нуждаете на изключително примамливи цени.


Причини за използване на навигация за кола:

- безплатни програми и разширения срещу малка такса;

- системни актуализации на приложения и карти;

- компактност и удобство;

- възможност за обмен на местоположение и чат с други потребители (например с други шофьори в трафик);

- не се изисква интернет връзка.

Що се отнася до абсолютните предимства на автомобилната навигация, това са ясната работа и най-правилната информация за геолокацията, когато става въпрос за сертифициран продукт. Такива устройства работят безупречно, като периодично се пускат актуализации. 

Проблемите с навигацията са тревожили хората от незапомнени времена. Дълго време само слънцето и звездите служеха за точно позициониране и не всеки можеше да се ориентира по тях. Всичко се промени с началото на космическата ера и сега почти всеки има своя навигация, както в смартфона, така и в колата. Навигацията за кола е незаменимо удобство, на което се радват хиляди хора по света. Тя помага при много трудни ситуации и улеснява нашето ежедневно придвижване.