Когато закупите навигация за кола има много неща, на които трябва да обърнете нужното внимание. Едно от тях е нейното поставяне. Когато закупите автомобилна навигация, стойката й винаги се доставят с нея. Тя обикновено се монтира отпред на колата или на предното стъкло. Съществуват обаче и други места за уреда, но стъклото или панелът са най-често срещаните. Условията за ползване посочват, че GPS навигацията не трябва да се поставя там, където ще пречи на управлението на превозното средство, или където ще затъмнява гледката. Освен това не е необходимо оборудването да се монтира там, където са разположени въздушните възглавници.

Много често устройството се продава с разредена батерия, така че е невъзможно да се използва. В този случай трябва да се зареди или чрез зарядно устройство или чрез USB кабел (всичко зависи от конфигурацията). 

Всеки модел на GPS навигация показва маркираните точки, траекторията на изминатия път, географските координати на точката, в която се намирате и съответно вашето устройство, както и текущата ви позиция. Също така всяко устройство има няколко страници, които показват различна информация: карта с пресечени пътища и точки, позиция в небето на сателити, страница  с търсене и достъп до различни настройки, страница за навигация, както и страница на компютъра където може да се покаже скоростта на движение, изминато разстояние и т.н.

За да намерите точка, първо трябва да я изберете от списъка на съществуващите и след това да натиснете бутона „Отиди“. На страницата ще се появи стрелка, озаглавена „навигация“, която ще ви покаже в коя посока да се движите.

Използването на навигация за кола не е никак трудно. Напротив – то е изключително лесно и ако досега сте се чудили дали е необходимо да закупите такова устройство вече е време да направите покупката. Улеснете живота си – а ние от онлайн магазин БгАуто ще ви помогнем с избора на най-подходящата навигация за вашия автомобил.