Социологическо проучване, проведено на доброволни начала сред потребителите на навигация за кола, даде следните резултати. Тези устройства работят перфектно при различни метеорологични условия, включително в ситуации с висока влажност и замърсяване на въздуха, добре защитени са от механични и физически въздействия. Те могат да бъдат инсталирани на всякакъв модел автомобил, благодарение на подобрената им система.

Значителен брой хора по света използват навигации при своите пътувания. Автомобилните навигации се използват за начертаване на маршрут и търсене по адрес на обек. Обектите на крайпътни услуги могат да бъдат въвеждани в базата данни на такива устройства. 

Навигациите за пътуване са добри за всякакви туристически дестинации. Те имат защитен калъф срещу всички видове активни влияния на околната среда, способни да приемат сателитен сигнал при всякакви трудни условия. Осигурено е използването на топографски карти. Допълнителните полезни функции на тези устройства включват компас и висотомер.

Съществуването на картата значително увеличава данните, използвани от устройството. Такива продукти имат повече възможности. Всички карти за навигации са разделени на 2 типа - векторни и растерни.

Растерните карти са най-простият тип карти. На практика те представляват очертания на място по отношение на географските координати. Мащабът на такава карта е свързан с оригиналната проба, която може да бъде или сателитна снимка, или копие на хартиена топографска карта. 

Векторните карти са в основата на основните данни, които съдържат информационен масив от обекти - тяхното описание и местоположение. Това засяга както географските, така и социалните обекти.

Вече се използват такива навигационни системи, които позволяват на потребителя да прави допълнения към навигационните карти с личните си обекти, да очертава както автомобилни, така и туристически маршрути.


Как да използвате правилно GPS навигатор?

Ако никога преди не сте използвали навигация, може да си помислите, че подобно на много други устройства, той изисква някои специални умения от собственика си – но това не е така изключително лесно е да се научите как да използвате това устройство. Навигацията се инсталира съвсем лесно. А комплектът с устройството винаги съдържа инструкции за употреба, а ако не на хартиен носител, то в електронен вид. Така че, преди да започнете работа с GPS навигация и да тръгнете на първото си пътуване с тази техника, трябва да я инсталирате. В онлайн магазин БгАуто освен богато разнообразие от модели навигация за кола ще получите и експертни съвети за нейното инсталиране и използване.