Градската джунгла става все по-трудна за навигация. Обърканите шофьори се подпомагат от устройства, наречени GPS навигации, предназначени да улеснят пътуването до дадена дестинация - да посочат най-краткия и удобен път. Огромният избор от различни опции за навигационни програми също може да се превърне в главоболие за неинформирания потребител. Затова посетете онлайн магазин БгАуто и намерете правилни модел за вас.

Изглежда, че изборът на GPS навигации и правилна програма за тях изобщо не е труден. Всъщност процесът има много нюанси, за които рядко хората мислят при етапа на покупката.


Как да изберем програма: основни правила и параметри на модерната навигация за кола

Основната цел на навигациите е да помогнат водача да се ориентира в терена. Те обаче изпълняват тази задача по различни начини: GPS навигациите се различават значително по функционалност, използваемост и редица други параметри. И ние говорим не само за възможностите на самото устройство, но преди всичко за функционалността на навигационната програма. Как да изберем оптималния софтуер?

В повечето съвременни GPS навигации навигационната програма е предварително инсталирана от производителя. Има обаче и изключения от правилата: в някои случаи на потребителя се дава възможност да инсталира „своя“ софтуер.

Трябва веднага да се каже, че разширяването на възможностите на преносимите джаджи и увеличаването на интереса на потребителите към мобилните приложения принуждават разработчиците на софтуер да преразгледат традиционните подходи и да адаптират навигационен софтуер към обичайни операционни системи (Android, iOS, Windows Phone). Ето защо разпространението на навигационен софтуер през магазините за приложения набира скорост през последните години.

Трябва да се кажат и няколко думи  за картите. Обикновено производителите на навигации или навигационен софтуер предлагат продукти от една или друга картографска компания по подразбиране. Всеки от тях има свои собствени характеристики. Един от ключовите параметри, върху които трябва да внимавате, е как се актуализират картите. Най-удобният вариант са автоматично актуализираните карти. Ако планирате да използвате навигационната си система извън нашата страна, вероятно бихте предпочели опцията за ръчно или комбинирано актуализиране. Имайте предвид, че софтуерът на вашата навигация за кола може да бъде както платен, така и безплатен и може да работи както онлайн, така и офлайн.