При избора на навигация за кола се препоръчва да се вземат предвид следните характеристики:

- Памет. Ако моделът не е проектиран да работи с допълнителна карта с памет, размерът на вградената памет е много важен, тъй като съхранява картите и навигационната програма. Размерът на "RAM" в различните модели варира от 32 до 512 MB.

- Дисплеят е една от най-важните характеристики. Качеството на полученото изображение зависи от размера на монитора и неговата разделителна способност. Диагоналът на съвременните устройства варира от 3,5 до 7 инча, най-високата разделителна способност достига 800x480 пиксела. Желателно е върху екрана да има антирефлексно покритие.

- Честота на процесора. Производителността на цялата система зависи от това. Недостатъчната честота (по-малка от 500 MHz) влияе лошо върху работата с карти с увеличени детайли.

- Броят на каналите. Тази характеристика съответства на броя на спътниците, с които автомобилният навигатор може да обменя информация едновременно. Колкото по-висока е тази цифра, толкова по-точни са показанията на устройството.

- Чипсет. Изборът на производителя на този компонент влияе върху скоростта и точността, с които автомобилната навигация работи, нейната консумация на енергия и икономичност.

- Външен вид. Това включва метода на монтиране, възможността за свързване на външна антена и удобството за свързване на захранващия кабел към гнездото на запалката.


Освен това, когато купувате навигация за кола , трябва да обърнете внимание на техническите спецификации, навигационната програма, капацитета на батерията и, разбира се, нейната цена. В онлайн магазин БгАуто ще намерите изключително богато разнообразие от навигации на достъпни цени. Направете информиран избор и заложете на най-качествения продукт за вашия автомобил. Подарете си спокойствие при шофиране и удобството на бързото навигиране. Не се губете в големите градове и пътувайте спокойно дори на непознати места. Навигацията за кола се е превърнала в необходимост за много хора по света. Тя улеснява живота и прави пътуванията леки и приятни.