На какви параметри трябва да обърнете внимание при избора на автоматична навигация за кола? При всякакви въпроси можете да посетите онлайн магазин БгАуто и да намерите отговора на тях.

Когато избирате навигация за кола обърнете внимание на екрана. Екранът трябва да е достатъчно голям, така че да не се налага да напрягате очите си всеки път, когато поглеждате към навигацията, но в същото време да не е прекалено обемист, за да не ограничавате видимостта от мястото на водача. Екраните с диагонал от 5 до 7 инча се считат за оптимални днес. Разделителна способност на екрана: колкото по-висока е тя, толкова по-лесно се възприема информацията. Добра резолюция е 800x480 dpi и по-висока.

Необходимо е да се оценят възможностите и на процесора при избора на навигация за кола, както и количеството памет на устройството. Слабите процесори с ниска честота (по-малко от 500 MHz) няма да могат да осигурят необходимата скорост на навигацията по време на шофиране и при работа с карти с висока детайлност (особено важно при навигация в големи градове, както и в европейски страни). 

Минималният размер на RAM трябва да бъде най-малко 128 MB (повече е по-добре). За физическата памет общоприетият минимум е 2 GB. Необходима е поддръжка за допълнителни карти с памет (обикновено MicroSD карти), на които могат да се съхраняват допълнителни карти. Освен това, ако има избор и при равни други условия, трябва да предпочетете двусистемни (GPS + ГЛОНАСС) навигации, които осигуряват по-стабилна и точна работа в трудната градска среда.


Външен вид и закопчаване.

Безопасният монтаж в автомобила е въпрос на удобство и дори безопасност при пътуването. Ето защо, преди да закупите навигация, е по-добре да тествате устройството в колата: колко е силно, колко широк е диапазонът от настройките му, дали е удобно да инсталирате / премахнете навигатора от стойката и дали това ще ограничи видимостта на водача. Не пречи да се прецени и щепсела на захранването: в някои автомобили местоположението на гнездото на запалката е такова, че твърде големите щепсели могат да попречат на работата на автомобила (например да затруднят използването на ръчната спирачка или да попречат при превключване на предавките).